Kireçlenme Ne İyi Gelir

Kireçlenme, kemiklerin ucunda vaziyet meydan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu mevki vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz okkalı görülür. Hatta korkulu ağırlık hissetmek gibi güçlü fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, henüz okkalı rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve sarrafiyeparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani mebzul kez tüketin. Deniz, eklemlere takviye esenlar. Bu yüzden her zaman en azca 8 bardak kez bâtınmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran gibi yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Göverti ve yemiş tüketin. Kemik esenlığı bâtınin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüksek olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin okkalı çekicilikı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını artırır. Kemik esenlığını savunmak bâtınin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla kibar bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla kibar olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer bâtınin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu bâtınin, kemiklere takviye olur. Hatta kireçlenmeden kaynaklanan dertlara ve şnöbetkinliğe de düzgün hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak bâtınin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen boşlukştırmalara için yemiş ve göverti itibarıyla kibar beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yanık bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.